2024 YILI PEMBE KOD TATBİKATI
03 Mayıs 2024

2024 YILI PEMBE KOD TATBİKAT SENARYOSU

03.05.2024 Tarih ve Saat 11.12 sularında hastanemiz Çocuk Servisinde yatmakta olan Bebek hastanın yerinde olmaması üzerine bebeğin annesinin telaşlı bir şekilde sorumlu ebeyi bilgilendirmesi sonucunda tüm serviste arama yapılmış ancak yapılan bu aramalar sonucunda bebek bulunamamıştır. Bunun üzerine Sorumlu Ebe tarafından saat 11.16’de 3333 aranıp Pembe kod çağrısı yapılır. Çağrıya istinaden Hastane Müdürü Adem Çiğdem tarafından bilgi akışı sağlanmış ve bilgi akışı düzenlenmiştir. Çağrıyı alan güvenlik görevlisi anında olay yerine intikal etmiştir. Güvenlikten sorumlu personel hastane anons sistemindeki personeli arayarak Pembe kod verildiği ve belirli aralıklarla anons yapılmasını ister. Ayrıca teknisyenler tarafından asansörler durdurulmuş ve hastane giriş çıkış kapıları Bebek bulunana kadar güvenlik görevlileri tarafından kapatılarak önlemler artırılmıştır. Güvenlik kamera odasından hastane içinde bulunan güvenlik kameraları tek tek incelenerek bebeğin kaçırıldığı görülür. Bebek Zemin Kat ara geçiş koridorundan kaçırılırken orada bulunan güvenlik görevlisi tarafından suçüstü yakalanıp emniyet görevlilerine teslim edilir. Bebeğin bulunmasıyla aynı telefondan 3333 aranıp çağrı 11.25’de sonlandırılır ve son olarak Pembe kod bildirim formu  düzenlenerek tatbikat sonlandırılır.

Tatbikat Yeri

Çocuk Servisi

Tatbikat Saati

Tatbikatta Rol Alanlar