T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü Eskil Devlet Hastanesi

Hastanemiz C sınıfı Hastane Gurubuna Yükseldi

Güncelleme Tarihi: 11/06/2018

Eskil Devlet Hastanemizin D sınıfı hastane grubundan C sınıfı hastane grubuna yükselmesi talebi onaylanmıştır.

Konu ile ilgili resmi yazı da şöyle denilmekte:

Aksaray Eskil Devlet Hastanesinin C grubu hastane rolünde 25 yatakla hizmete devam etmesi 09.05.2018 tarih ve 1183 sayılı Bakanlık Makam onayı ile uygun görülmüştür.

Artık C sınıfı hastane grubunda olan Eskil Devlet Hastanesi uzman doktor ve yardımcı sağlık personel kadrosunda da iyileştirme olacaktır. Şu anda 2 dalda uzman doktor olan hastanemizde:
2 (iki) Dahiliye Uzmanı,
1 (Bir) Çocuk uzman Doktoru

Temennimiz Hastanemiz C grubu olduktan sonra ek olarak artış olan uzman doktor kadrosu kâğıt üstünde kalmaması, Sağlık bakanlığımızın bu kadrolara acilen Uzman doktorların atanması olacak. Bu da Eskillilerin ve Milletvekillerimizin ve iş adamlarımızın iletişimi ve de desteği ile olmasını bekliyoruz.

C sınıfı hastane grubunda olan Eskil Devlet Hastanesi uzman doktor ve yardımcı sağlık personel kadrosu:

Göz Doktoru, Kulak Burun Boğaz Doktoru ( KBB),
Üroloji Uzmanı, Radyoloji Uzmanı, haricinde, 2 (iki) Genel Cerrah Uzmanı, 2(iki) Kadın Doğum Uzmanı, 2(iki) Dâhiliye Uzmanı, 2(iki) Çocuk uzman Doktoru, Acil Serviste ise 11 pratisyen bulunacaktır.

Devlet Hastanemiz de şu an toplamda 70 civarında personel görev yapmakta. Bu sayı C grubu olması ile iki katına çıkması bekleniyor. Bu da Yardımcı sağlık personeli ve hizmetli elman sayısında artış olması bekleniyor.

Ümidimiz en kısa zamanda C sınıfı hastane grubunda olan Eskil Devlet Hastanesine Uzman doktor ve yardımcı sağlık personeli ve hizmetli elemanların bir an önce atanması. Hastanemiz Eskil dahil tüm çevre ilçelere de hizmet vermektedir.